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Chicken Sukka Gravy

Chicken Sukka Gravy


Ingredients:

- 1 tablespoon Adrak Lehsun Paste (Ginger-Garlic Paste)

- 500 grams Chicken (boiled and cut into pieces)

- 1 teaspoon Red Mirch Powder (Red Chili Powder)

- 1 teaspoon Dhaniya Powder (Coriander Powder)

- 2 tablespoons Oil

- 1/2 cup Water

- 1 medium-sized Chopped Onion

Chicken Sukka Gravy


Instructions:

1. In a large pan, heat the oil over medium heat.

2. Add the chopped onion and sauté until it turns translucent.

3. Add the Adrak Lehsun Paste (Ginger-Garlic Paste) and sauté for a minute or until the raw smell disappears.

4. Add the boiled chicken pieces and mix well with the spices.

5. Sprinkle Red Mirch Powder and Dhaniya Powder (Red Chili and Coriander Powder) over the chicken, ensuring it's evenly coated.

6. Pour water into the pan, cover it with a lid, and let the chicken cook in the gravy for 10-15 minutes until the flavors meld together.

7. Check the seasoning and adjust salt and spices according to your taste.

8. Serve the Chicken Sukka Gravy hot with rice or roti for a delicious meal.


Enjoy your Chicken Sukka Gravy! 



चिकन सुक्का ग्रेवी के लिए रेसिपी है:


सामग्री:

- 1 बड़ा चम्मच अदरक लहसुन पेस्ट (अदरक-लहसुन पेस्ट)

- 500 ग्राम चिकन (उबलकर टुकड़ों में कटा हुआ)

- 1 छोटी चम्मच लाल मिर्च पाउडर (लाल मिर्च पाउडर)

- 1 छोटी चम्मच धनिया पाउडर (धनिया पाउडर)

- 2 बड़े चम्मच तेल

- 1/2 कप पानी

- 1 मध्यम आकार का कटा हुआ प्याज


निर्देश:

1. एक बड़े पैन में मध्यम आंच पर तेल गरम करें।

2. कटा हुआ प्याज डालें और उसे अदरक लहसुन पेस्ट (अदरक-लहसुन पेस्ट) के साथ भूनें, जब तक यह अर्ध-पारिस्थिति में न हो जाए।

3. उसमें उबलकर कटे हुए चिकन के टुकड़े डालें और मसालों के साथ अच्छी तरह मिला लें।

4. चिकन पर लाल मिर्च पाउडर और धनिया पाउडर छिड़कें, ध्यान दें कि वह उसपर अच्छी तरह चढ़ जाएं।

5. पैन में पानी डालें, ढक्कन से ढककर 10-15 मिनट तक चिकन को ग्रेवी में पकाएं, ताकि स्वाद मिल जाए।

6. सीजनिंग की जांच करें और स्वाद के अनुसार नमक और मसालों को अनुकूलित करें।

7. चिकन सुक्का ग्रेवी को चावल या रोटी के साथ गरमा गरम परोसें।


चिकन सुक्का ग्रेवी का आनंद लें! कृपया किसी अन्य रेसिपी या सहायता के लिए बताएं।

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